15 stycznia 2020 r we Wrześni, odbył się etap wojewódzki III Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego, naszą szkołę reprezentował Jakub Roszak uczeń klasy 3d, który praktykę zawodową odbywa pod okiem Pani Marty Vogt- Jabłońskiej w Ośrodku Rekreacji Konnej Hotel Stara Karczma w Zawidowicach. Tematem przewodnim konkursu był Królik w roli głównej. Jakub przygotował Kulebiak na duszonym jarmużu z musem chrzanowym ( farsz kulebiaka był z mięsa królika, warzyw i kaszy kuskus).
Prace wszystkich uczestników turnieju obserwowali i oceniali szefowie kuchni z Hotelu Kosmowski z Wrześni.
Podczas konkursowych zmagań uczniowie mieli możliwość wymiany doświadczeń z mistrzami- szefami kuchni, między innymi z mistrzem Polski cukiernictwa panem Pawłem Mieszała.
Nasz uczeń zaprezentował się w gronie najlepszej dziesiątki z województwa wielkopolskiego bardzo dobrze. Sam Jakub jest bardzo z siebie zadowolony, uważa, że był to udany wyjazd i bardzo ciekawe doświadczenie. Był to jego pierwszy udział w konkursie ale zapewnił, że nie ostatni. Zamierza rozwijać swoje umiejętności, a w przyszłości być może uruchomić własną działalność.
Gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów Jakubie.