Zespół Szkół Usługowo-Gospodarczych

w Pleszewie

  • Szkoła prowadzona przez specjalistów dla przyszłych specjalistów
  • Szkoła wielu kierunków i wielu możliwości rozwoju osobistego
  • Zaufały nam pokolenia - ZSUG
  • W życiu ważne jest co robisz i kim będziesz
  • Zdobądź zawód z przyszłością

Rekord GUINESSA - Dni Pleszewa 2003

Rekord GUINNESSA - Dni Pleszewa 2003 Jedną z głównych atrakcji podczas DNI PLESZEWA 2003 było bicie kulinarnego rekordu GUINNESSA. Planowano zrobić sałatkę z 720 kg pomidorów na jubileusz 720 - lecia miasta. Wyszło jednak znacznie więcej - w sumie 1363 kg. Przy robieniu potrawy pracowali kucharze z restauracji ACWADOR w Prokopowie i uczniowie Zespołu Szkół Usługowo - Gospodarczych w Pleszewie. Świeże warzywa dostarczyło Stowarzyszenie Producentów Ogrodniczych "Pomidor Pleszewski", a śmietanę spółdzielnia mleczarska Kowalew - Dobrzyca. Wszystko trafiło do olbrzymiej metalowej misy, wykonanej w fabryce "SPOMASZ". Nad prawidłowością wykonywanych prac czuwała komisja sędziowska oraz obserwatorzy z Księgi Giunessa na Polskę.

 

Uczniowie ZSUG biorący udział w biciu rekordu GUINNESSA:

Andrzejewski HubertKowańki Piotr
Banaszyńska MonikaKucharczyk Regina
Bandosz MichałKujawa Paulina
Biedrowska BeataLewicka Dominika
Bochniak ŁukaszNapieralski Wincenty
Czajka DariaNowak Adrian
Filipiak RadosławMichalska Mariola
Frankiewicz AdamRadomska Monika
Godomska MagdalenaRyfa Joanna
Jabłońska MagdalenaSadłowski Gracjan
Jaskólska NataliaSikora Karolina
Jarzemska JoannaStyś Maciej
Jędraszak KamilaŚwiątek Bartosz
Kaczmarek NataliaWawrzyniak Maciej
Karmelski MaciejWiniecka Sławomira
Kasprzek AgnieszkaWrzeszczyński Michał
Kopaczewski SzymonBiniek Damian

Zobacz galerię:

Zespół Szkół Usługowo-Gospodarczych w Pleszewie
Biuletyn Informacji Publicznej
Elektroniczny Dziennik Lekcyjny ZSUG Pleszew
Powiat Pleszewski
Okręgowa Konisja Egzaminacyjna w Poznaniu
Microsoft School
mapa serwisu
mapa serwisu
mapa serwisu

Serwis internetowy ZSUG używa plików cookies (tzw. ciasteczka) oraz innych technologii w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie akceptujesz stosowanych przez nas technologii, powinieneś natychmiast opuścić tę stronę. W przeciwnym wypadku kliknij na przycisk Akceptuję.