Eko - logika, czyli sztuka roślinnego gotowania-to innowacyjne, ogólnopolskie przedsięwzięcie realizujemy od września tego roku w ZSUG (łącznie 65 szkół branżowych i technicznych z całego kraju zaangażowało się w realizację zadań projektowych). Innowacja umożliwia młodym ludziom nabycie nowych umiejętności: przygotowanie potraw wegańskich, a co za tym idzie – znalezienie dobrze płatnej pracy, zgodnej z kwalifikacjami. Wartości dodane innowacji to: społeczna integracja, wymiana kompetencji między innowatorami a współpracującymi nauczycielami gastronomii, zmiana spojrzenia na wege-kuchnię.
Projekt przewiduje warsztaty praktyczne dla nauczycieli i uczniów branży gastronomicznej, które obejmują następujące zagadnienia:
Dzisiaj szkolili się uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz i kelner. W ramach szkoleń, odbędą łącznie 5 warsztatów, pod okiem szefa kuchni Pani Magdaleny Ossowskiej:
Tematyka: