Wczoraj w naszej kuchni działo się, a wszystko to za sprawą projektu „Stawiam na drób” którego organizatorem jest Związek Polskie Mięso.
To wspaniała inicjatywa dzięki której grupa znanych szefów kuchni dzieli się swoim doświadczeniem i sukcesami z młodzieżą i zachęca do realizowania swoich kulinarnych pasji. @Akademia Kulinarna Marcina Budynka
Na początek odbyła się cześć teoretyczna, w której wzięli udział wszyscy zainteresowani kucharze z klas 2 i 3.
Klasa 3
Klasa 2
Później już, to co tygrysy lubią najbardziej, czyli część praktyczna, która odbywała się w dwóch częściach. ( 2 x 10 os). W menu było przygotowanie:
W świetnej atmosferze, kuchnia serwowała kolejne dania , zwracając uwagę nie tylko na staranne przygotowanie potraw ale też i na odpowiednią prezentację.
Co istotne szef kuchni @Marcin Budynek zdradził naszym młodym kucharzom kilka tajników niezwykle przydatnych, przy prawidłowej obróbce drobiu.
Warsztaty przebiegały w miłej atmosferze, dziękujemy organizatorom @Związek Polskie Mięso i szefom kuchni z @Akademia Kulinarna Marcina Budynka.