SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW DLA KLAS I-II ORAZ LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO DLA DOROSŁYCH
na rok szkolny 2023-2024
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo | ||||
SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA |
||||||
KLASA I | ||||||
język polski |
To się czyta A. Klimowicz, J. Ginter |
Nowa Era | ||||
język niemiecki |
Genau Plus 1 Podręcznik+ćwiczenia C. Tkadleckova, P. Tlusty |
Wydawnictwo Klett | ||||
język angielski |
Life Vision 1 - studen't book Elementary A1/A2 L. Carla |
Oxford University Press |
||||
historia |
Podręcznik Historia. Klasa 1. Szkoła branżowa I stopnia J. Ustrzycki, M. Ustrzycki |
OPERON | ||||
matematyka |
Matematyka 1. Podręcznik szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. A. Konstantynowicz, A. Konstantynowicz, M. Pająk Matematyka 1. Klasa 1. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. A. Konstantynowicz. |
OPERON | ||||
geografia (obowiązuje wyłącznie klasy 1c, 1d, 1g) |
Geografia 1 dla szkół branżowych I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek |
OPERON | ||||
fizyka (obowiązuje wyłącznie klasy 1a, 1b, 1e, 1f) |
Fizyka 1 podręcznik dla szkół branżowych I stopnia G. Kornaś |
OPERON | ||||
biologia |
Biologia 1 podręcznik dla szkół branżowych I stopnia B. Jakubik, R. Szymańska |
OPERON | ||||
informatyka |
Informatyka. Klasa 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia. W. Hermanowski |
OPERON | ||||
edukacja dla bezpieczeństwa |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Klasa 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia B.Boniek, A.Kruczyński Edukacja dla bezpieczeństwa. Klasa 1. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. B.Boniek, A.Kruczyński |
OPERON | ||||
Biznes i zarządzanie |
Krok w biznes i zarządzanie 1 – podręcznik dla branżowej szkoły Z. Makieła, T. Rachwał |
Nowa Era | ||||
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||||||
kucharz |
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 1 M. Zienkiewicz |
WSiP | ||||
Technologia Gastronomiczna z | ||||||
towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Część 1 M. Konarzewska |
WSiP | |||||
sprzedawca |
Organizowanie Sprzedaży. Towar jako przedmiot handlu cz.1 A.Mikina, M. Wejgner, D. Andrzejak |
WSiP | ||||
stolarz |
Technologia Stolarstwo cz. I J. Piżmo |
WSiP | ||||
Rysunek zawodowy dla stolarza M. Sławiński |
WSiP | |||||
Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski |
WSiP | |||||
mechanik pojazdów samochodowych |
Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa |
rea |
||||
Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski |
WSiP |
|||||
Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych |
WSiP |
|||||
operator obrabiarek skrawających |
Przygotowywanie obrabiarek sterowanych numerycznie do obróbki J. Figurski |
WSiP | ||||
cukiernik |
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. tom II. Część 1. M. Kaźmierczak
|
WSiP | ||||
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. tom I K. Kocierz |
WSiP | |||||
piekarz |
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz |
WSiP | ||||
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikaca T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności E. Giema |
WSiP |
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA KLASA II |
||
język polski |
To się czyta A. Klimowicz, J. Ginter |
Nowa Era |
język angielski |
Vision 1 - studen't book J. Quintana, M. Duckworth |
Oxford University Press |
język niemiecki |
Geneu Plus 2 Podręcznik+ćwiczenia C. Tkadkeckova, P. Tlusty |
Wydawnictwo Klett |
historia |
Podręcznik Historia. Klasa 2. Szkoła branżowa I stopnia J. Ustrzycki, M. Ustrzycki |
Operon |
matematyka |
Matematyka 2. Podręcznik szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. A. Konstantynowicz, A. Konstantynowicz, M. Pająk Matematyka 2. Klasa 2. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. A. Konstantynowicz |
Operon |
geografia |
Geografia 2 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek |
Operon |
biologia |
Biologia 2 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej B. Jakubik, R. Szymańska |
Operon |
Fizyka |
Fizyka 2. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia G. Kornaś |
Operon |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||
kucharz |
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 1 M. Zienkiewicz |
WSiP |
Technologia Gastronomiczna z | ||
towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Część 1 M. Konarzewska |
WSiP | |
sprzedawca |
Organizowanie Sprzedaży. Organizacja i techniki sprzedaży. Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec Część 2 A. Komosa |
WSiP |
stolarz |
Technologia Stolarstwo cz. I J. Piżmo |
WSiP |
Rysunek zawodowy dla stolarza M. Sławiński |
WSiP | |
Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski |
WSiP | |
mechanik pojazdów samochodowych |
Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa |
rea |
Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski |
WSiP |
|
Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych |
WSiP |
|
operator obrabiarek skrawających |
Przygotowywanie obrabiarek sterowanych numerycznie do obróbki J. Figurski |
WSiP |
cukiernik |
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. tom II. Część 1. M. Kaźmierczak
|
WSiP |
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. tom I K. Kocierz |
WSiP | |
piekarz |
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz |
WSiP |
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikaca T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności E. Giema |
WSiP |
LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE DLA DOROSŁYCH |
||
język polski |
Przeszłość to dziś część 2 K. Mrowcewicz (do nowej podstawy programowej) |
STENTOR |
język angielski |
Matura Masters Elementary M. Rosińska, K. Wilson
Matura Masters Pre-Intermediate M. Rosińska, K. Wilson |
Machillan Polska Sp. z o. o. |
język niemiecki | Welttour 1,2 | NOWA ERA |
historia |
Poznać przeszłość. Wiek XX S. Roszak, J. Kłaczkow |
NOWA ERA |
matematyka |
Matematyka. Podręcznik do liceów i techników Klasa II. Zakres podstawowy K. Kłaczkow, M. Kurczab, E. Świda Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa II K. Kłaczkow, M. Kurczab, E. Świda |
Oficyna Wydawnicza K. Pazdro |
chemia | To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podatwpwy.
Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa |
Nowa Ewa |