Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo | ||||
SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA | ||||||
KLASA I | ||||||
język polski | To się czyta A. Klimowicz, J. Ginter | Nowa Era | ||||
język niemiecki | Genau Plus 1 Podręcznik+ćwiczenia C. Tkadleckova, P. Tlusty | Wydawnictwo Klett | ||||
język angielski | Life Vision 1 - studen't book Elementary A1/A2 L. Carla | Oxford University Press | ||||
historia | Podręcznik Historia. Klasa 1. Szkoła branżowa I stopnia J. Ustrzycki, M. Ustrzycki | OPERON | ||||
matematyka | Matematyka 1. Podręcznik szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. A. Konstantynowicz, A. Konstantynowicz, M. Pająk Matematyka 1. Klasa 1. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. A. Konstantynowicz. | OPERON | ||||
geografia (obowiązuje wyłącznie klasy 1c, 1d, 1g) | Geografia 1 dla szkół branżowych I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek | OPERON | ||||
fizyka (obowiązuje wyłącznie klasy 1a, 1b, 1e, 1f) | Fizyka 1 podręcznik dla szkół branżowych I stopnia G. Kornaś | OPERON | ||||
biologia | Biologia 1 podręcznik dla szkół branżowych I stopnia B. Jakubik, R. Szymańska | OPERON | ||||
informatyka | Informatyka. Klasa 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia. W. Hermanowski | OPERON | ||||
edukacja dla bezpieczeństwa | Edukacja dla bezpieczeństwa. Klasa 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia B.Boniek, A.Kruczyński Edukacja dla bezpieczeństwa. Klasa 1. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. B.Boniek, A.Kruczyński | OPERON | ||||
Biznes i zarządzanie | Krok w biznes i zarządzanie 1 – podręcznik dla branżowej szkoły Z. Makieła, T. Rachwał | Nowa Era | ||||
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||||||
kucharz | Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 1 M. Zienkiewicz | WSiP | ||||
Technologia Gastronomiczna z | ||||||
towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Część 1 M. Konarzewska | WSiP | |||||
sprzedawca | Organizowanie Sprzedaży. Towar jako przedmiot handlu cz.1 A.Mikina, M. Wejgner, D. Andrzejak | WSiP | ||||
stolarz | Technologia Stolarstwo cz. I J. Piżmo | WSiP | ||||
Rysunek zawodowy dla stolarza M. Sławiński | WSiP | |||||
Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski | WSiP | |||||
mechanik pojazdów samochodowych | Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa | rea | ||||
Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski | WSiP | |||||
Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych | WSiP | |||||
operator obrabiarek skrawających | Przygotowywanie obrabiarek sterowanych numerycznie do obróbki J. Figurski | WSiP | ||||
cukiernik | Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. tom II. Część 1. M. Kaźmierczak
| WSiP | ||||
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. tom I K. Kocierz | WSiP | |||||
piekarz | Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz | WSiP | ||||
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikaca T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności E. Giema | WSiP |
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA | ||
KLASA II | ||
język polski | To się czyta A. Klimowicz, J. Ginter | Nowa Era |
język angielski | Vision 1 - studen't book J. Quintana, M. Duckworth | Oxford University Press |
język niemiecki | Geneu Plus 2 Podręcznik+ćwiczenia C. Tkadkeckova, P. Tlusty | Wydawnictwo Klett |
historia | Podręcznik Historia. Klasa 2. Szkoła branżowa I stopnia J. Ustrzycki, M. Ustrzycki | Operon |
matematyka | Matematyka 2. Podręcznik szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. A. Konstantynowicz, A. Konstantynowicz, M. Pająk Matematyka 2. Klasa 2. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. A. Konstantynowicz | Operon |
geografia | Geografia 2 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek | Operon |
biologia | Biologia 2 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej B. Jakubik, R. Szymańska | Operon |
Fizyka | Fizyka 2. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia G. Kornaś | Operon |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||
kucharz | Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 1 M. Zienkiewicz | WSiP |
Technologia Gastronomiczna z | ||
towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Część 1 M. Konarzewska | WSiP | |
sprzedawca | Organizowanie Sprzedaży. Organizacja i techniki sprzedaży. Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec Część 2 A. Komosa | WSiP |
stolarz | Technologia Stolarstwo cz. I J. Piżmo | WSiP |
Rysunek zawodowy dla stolarza M. Sławiński | WSiP | |
Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski | WSiP | |
mechanik pojazdów samochodowych | Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa | rea |
Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski | WSiP | |
Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych | WSiP | |
operator obrabiarek skrawających | Przygotowywanie obrabiarek sterowanych numerycznie do obróbki J. Figurski | WSiP |
cukiernik | Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. tom II. Część 1. M. Kaźmierczak
| WSiP |
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. tom I K. Kocierz | WSiP | |
piekarz | Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz | WSiP |
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikaca T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności E. Giema | WSiP |
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA | ||
KLASA III | ||
język polski | To się czyta! 3. Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły pierwszego stopnia. | NOWA ERA |
język angielski | Vision 2, student’s book Fiona Beddall, Jayne Wildmann, | Oxford University Press |
język niemiecki | Genau Plus 3 Język niemiecki dla szkół ponadpodstawowych Tkadleckova Carla | Wydawnictwo LektorKlett |
matematyka | Matematyka. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia Adam Konstantynowicz, Anna Konstantynowicz, Małgorzata Pająk Matematyka. Zeszyt ćwiczeń. Adam Konstantynowicz, Anna Konstantynowicz, Małgorzata Pająk | Operon |
historia | Historia kl. 3 Janusz Ustrzycki, Mirosław Ustrzycki | Operon |
wiedza o społeczeństwie | Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia | Operon |
geografia | Geografia 3 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek | Operon |
biologia | Biologia 3 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej B. Jakubik, R. Szymańska | Operon |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||
stolarz | Technologia drewnaPraca zbiorowa | rea |
zalecana literatura Rysunek techniczny dla stolarza M. Sławiński Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski | WSiP | |
piekarz | Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz | WSiP |
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki | ||
zawodu Piekarz/technik technologii żywności P. Dominik, K. Przybylska-Dominik | WSiP | |
sprzedawca | Sprzedaż towarów. Część 1. Obsługa klienta D. Andrzejczak, A. Mikina, M. Wajgner, B. | WSiP |
kucharz | Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych A. Kmiołek-Gizara | WSiP |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Kwalifikacja T.6. Tom II. Część 2. | ||
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz M. Konarzewska | WSiP | |
cukiernik | Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. M. Kaźmierczak | WSiP |
operator obrabiarek skrawających | Wykonywanie obróbki na obrabiarkach sterowanych numerycznie J. Figurski | WSiP |
mechanik pojazdów samochodowych | Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski zalecana literatura Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych | rea WSiP WSiP |
LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE DLA DOROSŁYCH | ||
język polski | Przeszłość to dziś część 2 K. Mrowcewicz (do nowej podstawy programowej) | STENTOR |
język angielski | Matura Masters Elementary M. Rosińska, K. Wilson
Matura Masters Pre-Intermediate M. Rosińska, K. Wilson | Machillan Polska Sp. z o. o. |
język niemiecki | Welttour 1,2 | NOWA ERA |
historia | Poznać przeszłość. Wiek XX S. Roszak, J. Kłaczkow | NOWA ERA |
matematyka | Matematyka. Podręcznik do liceów i techników Klasa II. Zakres podstawowy K. Kłaczkow, M. Kurczab, E. Świda Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa II K. Kłaczkow, M. Kurczab, E. Świda | Oficyna Wydawnicza K. Pazdro |
chemia | To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podatwpwy. Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa | Nowa Ewa |