WYKAZ PODRĘCZNIKÓW
KLASA I NA PODBUDOWIE SZKOŁY PODSTAWOWEJ
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
język polski |
To się czyta podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia A. Klimowicz, J. Ginter |
Nowa Era |
język niemiecki |
Ein tolles Team poziom A1.1 I klasa szkoły ponadpodstawowej Podręcznik + ćwiczenia G. Motta |
Hueber |
język angielski |
Life Vision 1 - studen't book Elementary A1/A2 L. Carla |
Oxford University Press |
historia |
Podręcznik Historia. Klasa 1. szkoła branżowa I stopnia J. Ustrzycki, M. Ustrzycki |
OPERON |
matematyka |
To się liczy 1 podręcznik do matematyki ze zbiorem zadań dla klasy 1 branżowej szkoły I stopnia K. Wej, W. Babiński |
Nowa Era |
fizyka |
Fizyka 1 podręcznik dla szkół branżowych I stopnia G. Kornaś |
OPERON |
biologia |
Biologia 1 podręcznik dla szkół branżowych I stopnia B. Jakubik, R. Szymańska |
OPERON |
informatyka |
Informatyka. Klasa 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia. W. Hermanowski |
OPERON |
Biznes i zarządzanie |
Krok w biznes i zarządzanie 1 zakres podstawowy dla szkoły branżowej I stopnia Z. Makiela, T. Rachwał |
Nowa Era |
edukacja dla bezpieczeństwa |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Klasa 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia B.Boniek, A.Kruczyński Edukacja dla bezpieczeństwa. Klasa 1. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. B.Boniek, A.Kruczyński |
OPERON |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||
kucharz |
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 1 M. Zienkiewicz |
WSiP |
Technologia Gastronomiczna z | ||
towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Część 1 M. Konarzewska |
WSiP | |
sprzedawca |
Organizowanie Sprzedaży. Towar jako przedmiot handlu cz.1 A.Mikina, M. Wejgner, D. Andrzejak |
WSiP |
stolarz |
Technologia Stolarstwo cz. I J. Piżmo |
WSiP |
Rysunek zawodowy dla stolarza M. Sławiński |
WSiP | |
Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski |
WSiP | |
mechanik pojazdów samochodowych |
Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa |
rea |
Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski |
WSiP |
|
Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych |
WSiP |
|
operator obrabiarek skrawających |
Przygotowywanie obrabiarek sterowanych numerycznie do obróbki J. Figurski |
WSiP |
cukiernik |
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. tom II. Część 1. M. Kaźmierczak
|
WSiP |
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. tom I K. Kocierz |
WSiP | |
piekarz |
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz |
WSiP |
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikaca T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności E. Giema |
WSiP |
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW
KLASA II
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
język polski |
To się czyta A. Klimowicz, J. Ginter |
Nowa Era |
język angielski |
Vision 1 - studen't book J. Quintana, M. Duckworth |
Oxford University Press |
język niemiecki |
Geneu Plus 2 Podręcznik+ćwiczenia C. Tkadkeckova, P. Tlusty |
Wydawnictwo Klett |
historia |
Podręcznik Historia. Klasa 2. Szkoła branżowa I stopnia J. Ustrzycki, M. Ustrzycki |
Operon |
matematyka |
Matematyka 2. Podręcznik szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. A. Konstantynowicz, A. Konstantynowicz, M. Pająk Matematyka 2. Klasa 2. Zeszyt ćwiczeń dla szkoły branżowej I stopnia. A. Konstantynowicz |
Operon |
geografia |
Geografia 2 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek |
Operon |
biologia |
Biologia 2 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej B. Jakubik, R. Szymańska |
Operon |
Fizyka |
Fizyka 2. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia G. Kornaś |
Operon |
Biznes i zarządzanie |
Krok w biznes i zarządzanie 2 zakres podstawowy dla szkoły branżowej I stopnia Z. Makiela, T. Rachwał |
Nowa Era |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||
kucharz |
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 1 M. Zienkiewicz |
WSiP |
Technologia Gastronomiczna z | ||
towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Część 1 M. Konarzewska |
WSiP | |
sprzedawca |
Organizowanie Sprzedaży. Organizacja i techniki sprzedaży. Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec Część 2 A. Komosa |
WSiP |
stolarz |
Technologia Stolarstwo cz. I J. Piżmo |
WSiP |
Rysunek zawodowy dla stolarza M. Sławiński |
WSiP | |
Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski |
WSiP | |
mechanik pojazdów samochodowych |
Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa |
rea |
Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski |
WSiP |
|
Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych |
WSiP |
|
operator obrabiarek skrawających |
Przygotowywanie obrabiarek sterowanych numerycznie do obróbki J. Figurski |
WSiP |
cukiernik |
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. tom II. Część 1. M. Kaźmierczak
|
WSiP |
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. tom I K. Kocierz |
WSiP | |
piekarz |
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz |
WSiP |
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikaca T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności E. Giema |
WSiP |
LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE DLA DOROSŁYCH | ||
język polski |
Przeszłość to dziś część 2 K. Mrowcewicz (do nowej podstawy programowej) |
STENTOR |
język angielski |
Matura Masters Elementary M. Rosińska, K. Wilson
Matura Masters Pre-Intermediate M. Rosińska, K. Wilson |
Machillan Polska Sp. z o. o. |
język niemiecki | Welttour 1,2 | NOWA ERA |
historia |
Poznać przeszłość. Wiek XX S. Roszak, J. Kłaczkow |
NOWA ERA |
matematyka |
Matematyka. Podręcznik do liceów i techników Klasa II. Zakres podstawowy K. Kłaczkow, M. Kurczab, E. Świda Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa II K. Kłaczkow, M. Kurczab, E. Świda |
Oficyna Wydawnicza K. Pazdro |
chemia |
To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podatwpwy. Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa |
Nowa Ewa |
SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW
KLASA III - dla uczniów po szkole podstawowej
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
język polski | To się czyta! 3. Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły pierwszego stopnia. | NOWA ERA |
język angielski |
Vision 2, student’s book Fiona Beddall, Jayne Wildmann, |
Oxford University Press |
język niemiecki |
Genau Plus 3 Język niemiecki dla szkół ponadpodstawowych Tkadleckova Carla |
Wydawnictwo LektorKlett |
matematyka |
Matematyka. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia Adam Konstantynowicz, Anna Konstantynowicz, Małgorzata Pająk Matematyka. Zeszyt ćwiczeń. Adam Konstantynowicz, Anna Konstantynowicz, Małgorzata Pająk |
Operon |
historia |
Historia kl. 3 Janusz Ustrzycki, Mirosław Ustrzycki |
Operon |
wiedza o społeczeństwie |
Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia |
Operon |
geografia |
Geografia 3 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej S. Kurek |
Operon |
biologia |
Biologia 3 podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej B. Jakubik, R. Szymańska |
Operon |
fizyka |
Fizyka 3. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia G. Kornaś |
Operon |
Przedmiot | Podręcznik | Wydawnictwo |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE | ||
stolarz | Technologia drewna Praca zbiorowa | rea |
zalecana literatura Rysunek techniczny dla stolarza M. Sławiński Obrabiarki i urządzenia w stolarstwie S. Bieniek, K. Druchnowski |
WSiP | |
piekarz | Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu piekarz/technik technologii żywności K. Jarosz | WSiP |
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki |
||
zawodu Piekarz/technik technologii żywności P. Dominik, K. Przybylska-Dominik |
WSiP | |
sprzedawca |
Sprzedaż towarów. Część 1. Obsługa klienta D. Andrzejczak, A. Mikina, M. Wajgner, B. |
WSiP |
kucharz |
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych A. Kmiołek-Gizara |
WSiP |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Kwalifikacja T.6. Tom II. Część 2. |
||
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz M. Konarzewska | WSiP | |
cukiernik |
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. M. Kaźmierczak |
WSiP |
operator obrabiarek skrawających |
Wykonywanie obróbki na obrabiarkach sterowanych numerycznie J. Figurski |
WSiP |
mechanik pojazdów samochodowych |
Budowa pojazdów samochodowych Praca zbiorowa Podstawy elektrotechniki i elektroniki samochodowej P. Funtowicz, B. Michałowski, M. Radzimierski zalecana literatura Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych |
rea WSiP WSiP |
LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE DLA DOROSŁYCH | ||
język polski |
Przeszłość to dziś cz. 2 K. Mrowcewicz (do nowej podstawy programowej) |
STENTOR |
język angielski |
Matura Masters Elementary M. Rosińska, K. Wilson
Matura Masters Pre-Intermediate M. Rosińska, K. Wilson |
Machillan Polska Sp. z o. o. |
język niemiecki | Welttour 1,2 | Nowa Era |
historia |
Poznać przeszłość. Wiek XX S. Roszak, J. Kłaczkow |
Nowa Era |
Chemia |
To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, Romuald Hassa
|
Nowa Era |
Matematyka |
Matematyka 1 podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony. L. Chańko, K. Wej |
Nowa Era |